Helén
9 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Kiszabadult Tanzánia elrabolt milliárdosa

2018.10.20. 10:24 Módosítva: 2018.10.20. 10:25

„Épségben hazatértem"

– írta ki vállalata, a MeTL Twitterére Mohammed Dewji, Tanzánia egyetlen milliárdosa, akit tíz nappal korábban raboltak el fegyveresek Dar es-Salaamban. Az ismert üzletember köszönetet mondott a tanzániai rendőrségnek, és világszerte mindenkinek, aki imádkozott érte.

Mohammed Dewji
Mohammed Dewji
Fotó: Wikipedia

Az a BBC szerint egyelőre nem világos, hogy a 43 éves Dewjit a hatóságok szabadították-e ki, vagy pedig váltságdíjat fizettek érte. A tanzániai környezetvédelmi miniszter, Dewji egyik barátja viszont azt írta, hogy elrablói egy elhagyott telken hagyták a milliárdost. A férfi alapvetően jól van, csak a bilincsek hagytak nyomot a csuklóján és a bokáján.

Az Afrika legfiatalabb milliárdosaként ismert Dewjit egy edzőterem elől rabolták el fegyveresek még a múlt héten. A családja 440 ezer dolláros (kb. 123,5 millió forint) nyomravezetői díjat tűzött ki, ha bárki információval tud szolgálni a hollétéről.

Dewji vagyonát korábban 1,5 milliárd dollárra becsülte a Forbes, ezzel ő Tanzánia egyetlen milliárdosa. Hat afrikai országban vannak üzleti érdekeltségei, több iparágban is jelen van.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?