Aliz
6 °C
14 °C

Rabszolgaként tartottak és prostitúcióra kényszerítettek magyar nőket Angliában

2018.10.25. 13:59

Hat magyart (három férfit és három nőt) összesen 43 év börtönbüntetésre ítéltek emberkereskedelem, prostitúcióra kényszerítés és modern rabszolgatartás miatt – írta a Notthinghamshire bejelentése alapján a 24.hu. Az elkövetők Derbyshire és Nottinghamshire megyékben több mint húsz bordélyházat üzemeltettek illegálisan. 

Az elkövetők a vád szerint 2012 decemberétől 2017 decemberéig nőket csempésztek Magyarországról az Egyesült Királyságba, miközben azt ígérték nekik, hogy takarítói álláshoz juthatnak. De nem ez történt, hanem prostitúcióra kényszerítették őket. 

A bűnbandát végül az buktatta le, hogy egy lány SMS-t tudott küldeni itthon élő anyjának, akivel közölte, hogy rabszolgaként tartják és halálosan fenyegetik. 

A portál kiemelte, hogy a szervezetet vezető Cs. Csaba azzal viccelődött, hogy „annyi pénze van, hogy a bársonyt is használhatná WC-papírnak, a nőkről pedig lovakként beszélt". A lap szerint néhány lány már hazatérhetett, de a rendőrség még további áldozatok után kutat. 

Az ügyben ítéletet hozó bíró közölte, hogy mindegyik prostitúcióra kényszerített lány magyar volt. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?