Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Amszterdam polgármestere a külvárosba költöztetné a prostituáltakat

2018.11.01. 18:05

Az amszterdami polgármester a város külvárosába költöztetné a helyi szexmunkásokat, derül ki a Guardian cikkéből. Femke Halsema, Amszterdam első női polgármestere így érné el, hogy ne a De Wallen történelmi városrészben legyen a hírhedt piroslámpás negyed.

Halsema az új szexmunkás-engedélyekkel a prostituáltakon is segítene, mivel a legfrissebb felmérések szerint a turisták folyamatosan zaklatják őket, ráadásul egyre kevésbé tudnak megélni a munkájukból, illetve a személyiségi jogaik is sérülnek, amikor a turisták lefotózzák őket a kirakatban.

Az új tervek szerint a külvárosban olyan hotelre hasonlító intézményeket hoznának létre, ahol a szexmunkások szobát kapnak, minden szobában lenne egy pánikgomb, illetve saját széf a dolgozók pénzének, ráadásul kívülről be is kameráznák az épületek környékét.

A polgármester terve beleillik abba a folyamatba, amelynek részeként rendbe szednék Amszerdam belvárosát, amelynek biztonságát, nyugalmát és tisztaságát egyre jobban veszélyeztetik a turisták. Az új szexmunkás-engedélyek mellett olyan tervek is felmerültek, hogy túl sok ember esetén a turistákat kevésbé terhelt területekre terelnék, illetve megnövelnék a rendőri jelenlétet, és felruháznák a járőröket, hogy helyszíni bírságot róhassanak ki a nem megfelelően viselkedő emberekre.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?