Aliz
6 °C
14 °C

Hét nőt molesztált egy jordán férfi az esseni Halloween-felvonuláson

2018.11.01. 13:33 Módosítva: 2018-11-01 13:49:28

A gyanú szerint hét nőt fogdosott meg intim testrészén egy jordániai menedékkérő az esseni Halloween-felvonuláson, közölte a német rendőrség.

A német nagyvárosban megrendezett "zombimeneten" körülbelül százan vonultak fel jelmezekben, kimaszkírozva. A rendőrség közlése szerint a felvonulás végén két szemtanú hívta fel a rendőrség figyelmét egy bevándorlókból álló csoportra, amelynek egyik tagja legalább hét nőt molesztált és fogdosott, írja Bild. A 30 éves jordán férfit a rendőrség az esseni főpályaudvar közelében fogta el. Az ügyben egyelőre egyetlen sértett sem jelentkezett a rendőrségen.

Történt mindez annak ellenére, hogy a felvonulókat idén a rendőrség kísérte, mert tavaly összetűzések és verekedések alakultak ki a kimaszkírozott felvonulók és bevándorlók egy nagyobb csoportja között. Emiatt akkor a pályaudvart is le kellett zárni. A rendőrség tavaly testi sértés és súlyos testi sértés miatt indított több eljárást, szexuális erőszakról akkor nem érkezett bejelentés.

A felvonuláson idén részt vett Észak-Rajna-Vesztfália tartományi belügyminisztere, aki személyes jelenlétével igyekezett garantálni, hogy a felvonulók biztonságban vannak.   

A 2015-ös kölni szilveszteren tömegesen molesztáltak nőket nagyrészt észak-afrikai vagy közel-keleti bevándorlókból álló férficsoportok. Akkor 662 nő tett feljelentést szexuális zaklatásért. Volt, akinek letépték a szoknyáját, melltartóját, a tömegben benyúltak a ruhája alá vagy valamelyik testnyílásába. Nemcsak Kölnben, a 16 német tartomány közül 12-ben történtek hasonló esetek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?