Busz zuhant le egy hídról Kínában

2018.11.02. 14:09

Lezuhant egy hídról egy busz Kínában, legalább 13 ember életét vesztette - írja a BBC. A tragédiáról több videófelvétel is készült, többek között a busz belsejében is, amelyen látszik, hogy a sofőr és egy utas összeverekedett, emiatt vesztette el a sofőr az irányítást a busz felett.

 Az eset még múlt vasárnap történt, a felvételek viszont most kerültek nyilvánosságra. A baleset Csongkingban történt, a Jangce folyót átszelő hídon.

A baleset úgy történt, hogy egy 48 éves nő mérges lett a sofőrre, amiért az nem állt meg annál a megállónál, ahol ő le akart szállni. Ezután előre ment a sofőrhöz és követelte, hogy álljon meg a busz, hogy ő le tudjon szállni. Miután erre a vezető nem volt hajlandó, a nő verni kezdte őt a telefonjával, a sofőr pedig visszaütött. Eközben viszont a busz először a szembejövő sávba hajtott át, nekiment egy autónak majd áttörte a szalagkorlátot és 50 métert zuhant a folyóba. 

A hatóságok több tucat mentőcsónakkal, hajóval és búvárokkal próbálták kimenteni az utasokat, de a balesetet senki nem élte túl. A busz roncsait csak szerdán sikerült kiemelni a folyóból, 71 méter mélyről. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport