Szilvia
5 °C
16 °C

Busz zuhant le egy hídról Kínában

2018.11.02. 14:09

Lezuhant egy hídról egy busz Kínában, legalább 13 ember életét vesztette - írja a BBC. A tragédiáról több videófelvétel is készült, többek között a busz belsejében is, amelyen látszik, hogy a sofőr és egy utas összeverekedett, emiatt vesztette el a sofőr az irányítást a busz felett.

 Az eset még múlt vasárnap történt, a felvételek viszont most kerültek nyilvánosságra. A baleset Csongkingban történt, a Jangce folyót átszelő hídon.

A baleset úgy történt, hogy egy 48 éves nő mérges lett a sofőrre, amiért az nem állt meg annál a megállónál, ahol ő le akart szállni. Ezután előre ment a sofőrhöz és követelte, hogy álljon meg a busz, hogy ő le tudjon szállni. Miután erre a vezető nem volt hajlandó, a nő verni kezdte őt a telefonjával, a sofőr pedig visszaütött. Eközben viszont a busz először a szembejövő sávba hajtott át, nekiment egy autónak majd áttörte a szalagkorlátot és 50 métert zuhant a folyóba. 

A hatóságok több tucat mentőcsónakkal, hajóval és búvárokkal próbálták kimenteni az utasokat, de a balesetet senki nem élte túl. A busz roncsait csak szerdán sikerült kiemelni a folyóból, 71 méter mélyről. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?