Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Vadászok áldozata lett T-1, a 13 embert kivégző anyatigris

2018.11.03. 08:45
Hatalmas hajtóvadász indult ellene, még egy Calvin Klein parfümöt is bevetettek.

A nyugat-indiai Maharashtra államban két éve rettegésben éltek a Yavatmal település környékén lakó helyiek. A T-1-nek elnevezett hat éves anyatigris legalább 13 embert ölt meg, többeket lefejezett, evett is az áldozatok húsából - írja a BBC. Mivel a környékbeliek már csak csoportosan mertek közlekedni és veszélyben volt a háziállat-állomány, komoly hajtóvadászatot szerveztek.

104156626 454e9ddb-7c2d-44cc-8659-6b00a4880e65
Fotó: IFD

A részletek nem annyira szívderítőek, mert a vadászok 100 kamera és csapda elhelyezése mellett fához kötözött lovakkal és kecskékkel is próbálták lépre csalni a veszélyes tigrist. Emellett folyamatosan járőrcsapatok bóklásztak a környéken.

Az eset megmozgatta a közvéleményt, az állatvédők "kegyelemért" esedeztek, de az indiai Legfelsőbb Bíróság kimondta, engedélyezi a végzetes fegyverhasználatot. 

A vadászok a hangtompítós fegyverek mellett a Calvin Klein parfümcég Obsession for Men nevű parfümjét is bevetették, mert  az abban található cibetmacska-feromon vonzza a nagymacskákat.

Amikor nemrégiben újra észlelték T-1 jelenlétét, összeverbuválódott egy ütőképes csapat, amely előbb kábítólövedékkel eltalálta az anyatigrist, majd miután ő a dzsipre rontott, egy vadász közvetlen közelről kivégezte T-1-et.

A 195 kilós T-1 két kilenc hónapos kölyköt hagyott maga után.

Indiában él a világ tigrisállományának 60 százaléka, a 2200 példányból Maharashtrában több mint 200 étalálható

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?