Jenő
-3 °C
6 °C

Válságos állapotban vitték kórházba egy magyar hegymászónőt

2018.11.05. 15:30 Módosítva: 2018-11-05 15:39:34

A Magas-Tátrában lezuhant egy magyar hegymászónő vasárnap, válságos állapotban vitték kórházba, írja a Parameter.sk.

Az 52 éves nő a Litvor-csúcs hegygerincéről zuhant le a Kacsa-völgybe, melynek következtében súlyos fej- és végtagsérüléseket szenvedett. Az erős szél miatt a mentőhelikopter nem tudta megközelíteni a sérültet, ezért csak a hegyi mentőket vitte fel a hegygerincre. Ők elsősegélyben részesítették a nőt, majd a hegygerincre vitték. A rossz időjárási viszonyok miatt azonban a helikopter innen sem tudta őt elszállítani.

A hegyi mentőknek így a sötétben kellett leereszteniük a sebesültet hegymászó kötelek segítségével a mintegy 300 méteres mélységbe. A mentők segítségére sietett egy másik egység is Ótátrafüredről. A nőt a nehéz, sziklás terepen végül 11 órával később sikerült elvinni a gépkocsival is megközelíthető Sziléziai házhoz, ahonnan válságos állapotban szállították kórházba.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?