Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Magyar hajléktalant gyászol hőseként egy angol város

2018.11.06. 09:29

Egy magyar hajléktalanra emlékezik az angliai Bath, ahol az 52 évesen elhunyt férfi a város kisebb attrakciója volt – írta a 444.hu. Kakas István haláláról a BBC is megemlékezett

Kakas István
Kakas István

A férfi 2010-ben került Bath-ba, előéletéről keveset tudni – saját elmondása szerint katona volt, később séfként dolgozott Gordon Ramsay és Michael Caines keze alatt –, a Halfpenny hídon árulta a helyi Fedél Nélkült – a Big Issue-t – és élete egyre inkább összefonódott a híddal, amelyet takarított és virágokkal díszített. 

Az angliai magyar hajléktalan hídember helyben egyre ismertebbé vált, de igazán akkor figyeltek fel rá, amikor 2014-ben az Avon folyóból kimentett egy biciklijével beesett kislányt és utánaugró édesapját. Tettéért a várostól kitüntetést is kapott.

A város Widcombe kerületében rengetegen ismerték a barátságos férfit, akinek mindenkihez volt egy kedves szava. 

A vallásos férfi temetési szertartását ingyen elvállalta a St. Matthew Church, de közösségi gyűjtés is indult a férfi halotti torára, amelyre az előzetesen tervezett 3000 font másfélszerese – 1,7 millió forintnyi összeg – jött össze 166 embertől. 

A közösségi oldalakon több kommentben javasolták, hogy a Halfpenny Bridge-t nevezzék át Istvan's Bridge-dzsé.

Kakas István október elején leukémiában halt meg, utolsó napjait a Dorothy House Hospice-ban töltötte.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?