Elszíneződött a szonda, felfüggesztették az Air India vezető pilótájának engedélyét

2018.11.12. 10:04

Az indiai légiközlekedési hatóság három évre felfüggesztette az Air India állami légitársaság műveleti igazgatójának, a cég egyik vezető pilótájának repülési engedélyét, mert kétszer is megbukott az alkoholteszten repülés előtt, írja az MTI.

Arvind Katpaliát a London-Újdelhi járat indulása előtt szondáztatták meg vasárnap. A pilóta vitatja az alkoholszonda által mutatott eredményt, azt állítja, hogy nem ivott, és a veszteséges cég belső viszályainak áldozata. A pilóta elmondta, hogy kétszer fújatták meg vele a szondát 20 percen belül, és a második teszt eredménye magasabb lett, mint az elsőé.

Katpalia nem először került bajba alkoholfogyasztás miatt. Tavaly három hónapra felfüggesztették, mert állítólag nem volt hajlandó megfújni a szondát.

Délután fél kettő volt, csak egy istenverte, elvetemült alkoholista szokott lerészegedni délután fél kettőig. Meg fogom támadni a döntést

- háborgott Katpalia.

A pilóta szerint az Air Indiánál mindenki mindenkivel háborúzik, és ő is célponttá vált.

Tavaly augusztusban az Air India pilótáit képviselő egyik szakszervezet panaszt nyújtott be Katpalia ellen a bíróságon, azt követelve, hogy határozottan lépjenek fel ellene a kihagyott alkoholtesztek és más viselkedésbeli problémák miatt.

Az Air India az ország egyik legrégebbi légitársasága, a kormány nemrég megpróbálta eladni, azonban nem járt sikerrel. A légitársaságnak az elmúlt hónapokban két nagyobb botránya is volt, egy hónapja az egyik Boeing 737-esük ütközött a Tiruchirappalli Nemzetközi Repülőteret övező fallal, és lebontotta annak egy darabját. Szeptember végén pedig Mumbaiból Dzsaipurba tartó járatukon harminc utas füle, orra vagy szája kezdett vérezni, mert a személyzet elfelejtette bekapcsolni a kabinnyomás-szabályozót.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?