Orsolya
11 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

Párizsban 8 hónapot kapott egy taxis hiéna

2018.11.23. 15:47
Jó tölet volt a thai házaspártól, hogy a telefonjukkal felvették a négyszeres árat követelő csaló ordibálását.

A Charles de Gaulle repülőtérről körülbelül 50-55 euróért lehet Párizs belvárosába bejutni.

November elején egy thai házaspártól azonban 247 eurót követelt egy hiéna, aki azt állította, hogy egy privát szolgáltató sofőrje. A házaspár sokallta az összeget, mire az Enock C. nevű taxis bezárta az ajtókat és üvöltözni kezdett, „márpedig fizettek, fizessetek azonnal!”.

Charkrid Thanhachartyothin, vagy a thai házaspár férfitagja nem vesztette el a lélekjelenlétét, dokumentumokat kért a sofőrtől, mire az valamit fel is mutatott (később a bíróságon kiderült, hogy C. nem volt semmilyen társaság legális alkalmazottja).

A thai páros le akarta fotózni a sofőrt, aki nem tudhatta, hogy valójában már régóta veszik, így hadonászni is kezdett. A pár fáradt volt, szabadulni akart, előbb 180 eurót ajánlott, végül 200 eurót oda is adott, mire kiszabadultak és bementek egy rendőrségre.

A videót feltöltötték a Facebookra, ami gyorsan elterjedt Párizsban és mint arról a BBC beszámol a taxist el is ítélték 8 hónapra csalásért és személyes szabadság megsértéséért.

Az áldatlan magyar állapotok alapján valószínűsíthető, hogy itthon is előfordulnak ilyen esetek, talán a hiénák a mind diszkrétebb felvételkészítési lehetőségektől azért egy kicsit elrettennek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?