Orbán csütörtökön Pozsonyba, pénteken Prágába megy

2018.11.27. 11:01

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken cseh kollégája, Andrej Babis meghívására hivatalos látogatást tesz Prágában - erősítette meg az erről szóló keddi cseh sajtóbeszámolókat az MTI-nek Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

A Hospodarske Noviny cikke szerint Orbán Viktor a kormány több minisztere kíséretében pénteken érkezik Prágába. A magyar kormányfő Andrej Babison kívül délután a cseh államfők rezidenciájaként szolgáló Lány kastélyban találkozik Milos Zeman köztársasági elnökkel is. Ezután Prágában Radek Vondrácekkel, a cseh képviselőház elnökével tárgyal. A magyar politikus látogatásának részletei egyelőre nem ismeretesek - jegyzi meg az újság. Andrej Babis a lapnak azt mondta: nagyon örül Orbán Viktor látogatásának. 

Havasi Bertalan az MTI-nek elmondta: Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Pozsonyban részt vesz a "Kohézió barátai" című magas szintű találkozón, amelyet a szlovák kormány rendez meg a pozsonyi várban, számos európai kormányfő részvételével.  • Hírek
  • Megtakarítás