Konrád, Tivadar
5 °C
22 °C

Merkel G20-ra tartó gépének meg kellett szakítania az útját

2018.11.29. 21:55 Módosítva: 2018.11.29. 23:54

Angela Merkel német kancellár repülője az argentin G20-csúcsra tartott, amikor alig egy órával indulás után kényszerleszállást kellett végrehajtania Németországban, írta az AFP a német kancellári hivatalra hivatkozva.

A Deutsche Welle szerint az Airbus nem sokkal azután fordult vissza Hollandia fölött, hogy elindult Berlinből, aztán Németországba visszaérve a kölni reptéren landolt.

A pilóta azt mondta, hogy technikai hiba miatt több elektronikus rendszerrel probléma volt, számolt be róla a dpa hírügynökség. A Bild szerint a rádióval volt a gond, de a pilóta hangsúlyozta, hogy az utasok biztonsága nem volt veszélyben.

Merkel, a vele utazó Olaf Scholz pénzügyminiszter és egy sor újságíró azt reméli, hogy Kölnben átszállhat egy másik gépre. A DW szerint először nem lehetett tudni, hogy az eset befolyásolja-e Merkel részvételét a Buenos Aires-i csúcson, ami szombaton kezdődik majd. Később Merkel szóvivője jelezte, hogy a kancellár nem fog odaérni a G20 megnyitójára.

A lap szerint Merkel Airbus A340-300-asával több probléma is volt az elmúlt hónapokban. Egy másik A340-esnél Frank-Walter Steinmeier államfő több diplomáciai útja alatt léptek már fel gondok.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!