Natália
1 °C
7 °C

Merkel G20-ra tartó gépének meg kellett szakítania az útját

2018.11.29. 21:55 Módosítva: 2018-11-29 23:54:52

Angela Merkel német kancellár repülője az argentin G20-csúcsra tartott, amikor alig egy órával indulás után kényszerleszállást kellett végrehajtania Németországban, írta az AFP a német kancellári hivatalra hivatkozva.

A Deutsche Welle szerint az Airbus nem sokkal azután fordult vissza Hollandia fölött, hogy elindult Berlinből, aztán Németországba visszaérve a kölni reptéren landolt.

A pilóta azt mondta, hogy technikai hiba miatt több elektronikus rendszerrel probléma volt, számolt be róla a dpa hírügynökség. A Bild szerint a rádióval volt a gond, de a pilóta hangsúlyozta, hogy az utasok biztonsága nem volt veszélyben.

Merkel, a vele utazó Olaf Scholz pénzügyminiszter és egy sor újságíró azt reméli, hogy Kölnben átszállhat egy másik gépre. A DW szerint először nem lehetett tudni, hogy az eset befolyásolja-e Merkel részvételét a Buenos Aires-i csúcson, ami szombaton kezdődik majd. Később Merkel szóvivője jelezte, hogy a kancellár nem fog odaérni a G20 megnyitójára.

A lap szerint Merkel Airbus A340-300-asával több probléma is volt az elmúlt hónapokban. Egy másik A340-esnél Frank-Walter Steinmeier államfő több diplomáciai útja alatt léptek már fel gondok.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?