Orsolya
11 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

Dél-Koreából Észak-Koreába indult egy vonat

2018.11.30. 10:11

Vonatszerelvény indult Dél-Koreából az észak-koreai vasúthálózat felmérésére, a látogatás része a szomszédos ország vasúti közlekedésének modernizálásának, majd a két vasútvonal határon átívelő összekapcsolásának - írta az MTI.

A hat vagonból álló, egy tucatnyi dél-koreai tisztviselővel és szakértővel haladó szerelvény december 18-ig vizsgálja az 1200 kilométeres észak-koreai vasútvonal állapotát. A vizsgálatról idén áprilisban állapodott meg első csúcstalálkozójukon Kim Dzsong Un észak-koreai vezető és Mun Dzse In dél-koreai elnök.

A két államot elválasztó határ közelében lévő Doraszan állomáson Cso Mjung Gjon dél-koreai országegyesítési miniszter az induláskor kijelentette: "a Korea-közi vasúti kapcsolat célja felülkerekedni a két ország közötti megosztottságon, új jövőt kezdeni a Koreai-félszigeten. Az egyesített vasút révén Észak- és Dél-Korea együtt fejlődik majd, megfelelő alapot teremtve a békének. Az egységes vonathálózat biztonságot és fejlődést hoz Északkelet-Ázsiának és a világnak".