Árpád
-2 °C
3 °C

Dél-Koreából Észak-Koreába indult egy vonat

2018.11.30. 10:11

Vonatszerelvény indult Dél-Koreából az észak-koreai vasúthálózat felmérésére, a látogatás része a szomszédos ország vasúti közlekedésének modernizálásának, majd a két vasútvonal határon átívelő összekapcsolásának - írta az MTI.

A hat vagonból álló, egy tucatnyi dél-koreai tisztviselővel és szakértővel haladó szerelvény december 18-ig vizsgálja az 1200 kilométeres észak-koreai vasútvonal állapotát. A vizsgálatról idén áprilisban állapodott meg első csúcstalálkozójukon Kim Dzsong Un észak-koreai vezető és Mun Dzse In dél-koreai elnök.

A két államot elválasztó határ közelében lévő Doraszan állomáson Cso Mjung Gjon dél-koreai országegyesítési miniszter az induláskor kijelentette: "a Korea-közi vasúti kapcsolat célja felülkerekedni a két ország közötti megosztottságon, új jövőt kezdeni a Koreai-félszigeten. Az egyesített vasút révén Észak- és Dél-Korea együtt fejlődik majd, megfelelő alapot teremtve a békének. Az egységes vonathálózat biztonságot és fejlődést hoz Északkelet-Ázsiának és a világnak".

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?