Natália
1 °C
7 °C

Csáky: Orbánék megállapodtak a Néppárttal, az EP-választásig visszafogják magukat

2018.11.30. 12:01

Helsinkiben Orbán Viktor és Szájer József nyolcszemközt találkozott Joseph Daullal, a Néppárt elnökével és Manfred Weberrel. Ott születhetett az a megállapodás, hogy a választásokig mindkét fél visszafogja magát. Ennek jeleit látom a Néppárton belül is, de a Fidesz retorikájában is. Mi lesz a választások után? Újra kezdődnek a viták, ebben biztos vagyok

– mondta a Magyar Hangnak Csáky Pál, a Fidesz néppárti frakciójának tagja, volt szlovák miniszterelnök-helyettes. Szerinte az EP-választásokig összezár a Fidesz mögött az Európai Néppárt, de csak azért, mert szükség van az Orbán Viktorék által szállított 12–14 parlamenti mandátumra az Európai Parlamentben.

Csáky elmondta, hogy a Fidesz és a Néppárt között a hangulat már régóta rossz volt, ami most már odáig fajult, hogy a Sargentini-jelentés szavazásán a frakció jelentős része nem védte meg a Fideszt.

Azt gondolom, hogy 2019 második felétől ez folytatódni fog, addig tart a fegyvernyugvás, a választási siker érdekében.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?