Emberevő krokodilt fogtak a Fülöp-szigeteken

2018.12.03. 13:32
Egy 4,75 méteres bordás krokodilt fogtak be a hétvégén a Fülöp-szigeteki hatóságok, akik szerint az állat végezhetett az egyik helyi halásszal.

A rendőrség, a parti őrség és a környezetügyi szakemberek azután indultak a krokodil felkutatására, hogy egy 33 éves halász megcsonkított holtteste került elő a Palawan tartománybeli Balabacban, írja az MTI.

A helyi rendőrfőnök, Imelda Tolentino hétfői beszámolója szerint az áldozatnak a jobb karja és a bal lába hiányzott, ami alapján arra következtettek, hogy krokodil végezhetett vele.

Az 500 kilogrammos fenevadat szombaton fogták be Balabac egyik folyójánál, és hétfőn átadták egy Puerto Princesában működő krokodilfarmnak.

Az állat 50 éves lehet - mondta Tolentino, hozzátéve, hogy a hatóságok át akarják mosni a hüllő gyomrát, hogy kiderítsék, valóban ez a példány végzett-e a halásszal.

2011-ben egy 6,17 méter hosszú és több mint egy tonnás bordás krokodilt fogtak be a Fülöp-szigeteki Agusan del Sur tartományban.

A Lolong nevű példány volt a világ legnagyobb, fogságban élő krokodilja egészen 2013 februárjában bekövetkezett haláláig. Az őt foglyul ejtő vadászcsoport vezetőjéről elnevezett hüllőt kipreparálták és jelenleg a Fülöp-szigeteki Természettudományi Múzeumban látható.