Meghekkelték a republikánusok rendszerét a félidő választáson

2018.12.04. 22:08

Ismeretlen hekkerek behatoltak az amerikai republikánusok képviselőházi bizottságának (NRCC) számítógépes rendszerébe a 2018-os félidős választások idején - jelentette be Ian Prior, a bizottság szóvivője kedden.

"A bizottság kiberbiztonsága kiváló, és amint értesült a támadásról, azonnal jelentette a Szövetségi Nyomozó Irodának (FBI), amely jelenleg is nyomozást folytat az ügyben" - olvasható a szóvivő által kiadott közleményben.

A Politico című lap információi szerint - írja az MTI - a hekkerek kiléte ismeretlen, ellopott jelszavakkal törték fel a számítógépes rendszert, ám végül nem sikerült hozzáférniük a republikánus hálózat adataihoz. A bizottság számítógépes biztonsággal foglalkozó szakemberei már áprilisban észlelték a behatolási kísérleteket, megindult a belső vizsgálat, és már akkor értesítették az FBI-t.

A lap ugyanakkor megjegyezte: a Republikánus Párt képviselőházi vezető politikusai mindaddig nem is tudtak az illetéktelen behatolásról, amíg a Politico stábja nem értesítette erről a kongresszusi bizottság tisztségviselőit. A Republikánus Kongresszusi Bizottság egyezteti és hangolja össze a republikánus képviselők választási kampányait, írja az MTI.  • Hírek
  • Személyi kölcsön