Trump kőbutának nevezte volt külügyminiszterét

2018.12.08. 10:32

Kölcsönösen üzengetett egymásnak Donald Trump és Rex Tillerson, az elnök a Twitteren szállt bele a neki egy tévéműsorban beszóló volt külügyminiszterébe.

Tillerson a CBS televízió egyik veterán munkatársának, Bob Schieffernek egy rendezvényen kifejtette: gyakran összeütközésbe került Trumppal, mind a lényegi politikája, mind a stílusa miatt. A volt külügyminiszter azt is elmesélte, hogy Trump gyakran dühös volt rá, mert megmondta neki, hogy az általa javasolt politika nem végrehajtható, mert törvénysértő.

Trump a Twitteren erre azt írta, hogy mostani külügyminisztere, Mike Pompeo nagyszerű munkát végez, ellentétben Tillersonnal, akinek „nem volt meg a szükséges szellemi képessége" ahhoz, hogy vezesse a külügyminisztériumot, és átlássa az amerikai külpolitikát. „Buta volt, mint a kő, és nem tudtam elég gyorsan megszabadulni tőle. Pokolian lusta volt" – írta ki.

Korábban ahogy romlott a viszony az elnök és minisztere között, Donald Trump egyre gyakrabban alázta meg nyilvánosan is Rex Tillersont, írja az MTI. Tavaly októberben Trump még azt is nyilvánosan felajánlotta Tillersonnak, hogy mérjék össze intelligenciaszintjüket, miután Tillerson állítólag szűk körben ostobának nevezte az elnököt.  • Hírek
  • Lakáshitel