Negyven feltételezett terroristát öltek meg az egyiptomi turistabusz felrobbantása miatt

2018.12.29. 17:43

Az egyiptomi biztonsági erők megöltek negyven feltételezett terroristát Gíza és a Sínai-félsziget északi részének környékén szombaton hajnalban, egy nappal az után a merénylet után, amelyben meghalt három turista, egy idegenvezető, és tízen megsérültek, mikor terroristák felrobbantottak egy turistabuszt a Gízai Piramisoktól nem messze - írja a CNN.

Az egyiptomi belügyminisztérium tájékoztatása szerint a rajtaütések célpontja három terrorista-rejtekhely volt, és olyan terroristákat öltek meg, akik erőszakos cselekményeket terveztek karácsony környékén - írja az egyiptomi állam által üzemeltetett Al-Ahram hírportál. A rajtaütések során a minisztérium állítása szerint nagy mennyiségű lőszert, fegyvereket és házi készítésű pokolgépeket is találtak.

A minisztérium közleménye szerint "A nemzetbiztonság tudott arról, hogy több terrorcselekményt is terveznek állami intézmények ellen, főképp a turizmusban és a gazdaságban kiemelt szerepű célpontok, valamint a rendőrség, a fegyveres szervezetek és a keresztény zarándokhelyek ellen."

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport