A fegyveres rabló édesanyja szerint fiának nem kellett volna meghalnia

2019.01.11. 11:30

Andrew Herrera december elején fegyverrel próbált kirabolni egy éttermet a texasi San Antonióban, ám az egyik vendég megállította őt, ami a fiatal fiú életébe került. Andrew édesanyja most a KSAT-TV-ben kérdezi a rablást megakadályozó férfit, miért kellett a fiát megölnie - írta meg a theBlaze nevű oldal.

dead dude 21 1515108596633 11441295 ver1.0 1280 720
Fotó: KSAT

A 19 éves fiú december 6-án lépett be a Popeye's nevű gyorsétterembe és fegyvert szegezett az egyik férfi vendégre, hogy pénzt követeljen tőle. A férfi, aki éppen a családjával vacsorázott, azt mondta, nem ad a fiúnak semmit. Az édesapa megkérte a fegyverest, hogy engedje el a családját. Andrew ebbe belement, így az édesanyja két gyermekével elhagyta az éttermet. A család másik két gyermeke azonban a gyorsbüfé mosdójában volt éppen. Mikor Andrew meglátta a két gyereket előjönni a mosdóból, feléjük fordította fegyverét. Ám, mint kiderült az édesapánál is volt fegyver, amit ekkor előrántott és öt lövéssel végzett Andrew Herrera-val.

Nagyon sok ember életét megmentette, ő a nap hőse

- nyilatkozta Michael Starnes rendőrkapitány az Express-News-nak. A nyilatkozatban megerősítette, hogy az édesapának volt fegyvertartási engedélye és csak önvédelemből használta fegyverét.

Andrew Herrera édesanyja, Cynthia Ruiz azonban most azt kérdezi a hősnek tarott édesapától, hogy az első lövés után miért tüzelt többször. Mrs. Ruiz szerint fia megérdemelte volna a büntetését, de azt nem, hogy megöljék.

Miért lőtt még négyszer? Miért lőtte meg ötször?

- teszi fel kérdéseit a KSAT-TV-nek.

Mrs. Ruiz elmondta, hogy fiát tíz évesen bipoláris személyiségzavarral, majd pár évvel később skizofréniával diagnosztizálták. A lövöldözés előtt három héttel abbahagyta gyógyszereinek szedését. Az édesanya azt is hozzátette, hogy egy szemtanú szerint Andrew fegyvere nem is volt megtöltve, ezt az állítását azonban a rendőrség nem erősítette meg.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport