Barbara, Borbála
1 °C
7 °C

Hatvanan is meghalhattak, amikor felrobbant egy tartálykocsi Nigériában

2019.01.12. 18:56
Hivatalosan egyelőre 12 halálos áldozata és 22 súlyos sérültje van annak a tragédiának, ami egy felborult kamionnál történt Nigériában, de szemtanúk szerint hatvanan is meghalhattak a hatalmas robbanásban.

Az ország délkeleti részén, az olajban gazdag, de nagyrészt bűnszervezetek által uralt, kaotikus Niger-deltánál borult fel egy tartálykocsi szombat reggel, a tragédia a kiömlött olaj feltakarítása közben történt. Szemtanúk szerint a szivattyú áramgenerátora okozhatta a robbanást.

A rendőrség hivatalosan 12 halottról beszél, 22-en pedig súlyosan megsérültek a közlésük szerint, de lehet, hogy ennél jóval több az áldozat. A túlélők azt mondják, körülbelül hatvanan voltak bent, amikor a robbanás történt, és ők nem nagyon élhették túl a tragédiát, sokakból valószínűleg semmi sem maradt.

A nyugati hírügynökségi jelentések megjegyzik, hogy Nigériában minden évben több százan halnak meg hasonló balesetekben. A legnagyobb tragédia 1998-ban történt: akkor Jesse városában ezren égtek halálra, amikor a lyukas olajvezeték, melyből az üzemanyagot gyűjtötték, berobbant.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport