Magához nyúlt és diákokat molesztált egy szlovákiai tanár egy sítáborban

2019.01.26. 17:00

Több szlovák lap is beszámolt róla, hogy egy eperjesi (Prešov) általános iskola sítáborában az iskola egyik 37 éves tanára molesztálta a diákokat.

Az iskola sítáborát Szepespatakon (Hnilčík) tartották, a beszámolók szerint Michal B. szobáról szobára járt a diákok szállásán, hogy szórakoztassa a diákokat, az egyik szobába belépve viszont magához nyúlt és több diákot is fogdosni, molesztálni kezdett a szobában.

Ezen a szálláshelyen történt a molesztálás
Ezen a szálláshelyen történt a molesztálás
Fotó: Ski Centrum Mraznica Hnilčík / Facebook

Az esetet a diákok jelentették a többi tanárnak, akik jelentették az esetet az iskola vezetésének. Az iskola vezetése feljelentést tett a férfi ellen, valamint azonnal értesítette a diákok szüleit.

„Tapasztalt pedagógus. Évek óta nálunk dolgozik és már több tucat síkiránduláson vett részt. Nem tudom, mi történt, nagyon sajnálom. Amint megtudtuk, mi történt, értesítettük a szülőket. Néhányan még a síkirándulás vége előtt elmentek a gyerekeikért" - mondta az iskola igazgatója.

Az ügyben egyelőre a rendőrség nyomoz, felmerült, hogy a szexuális zaklatással gyanúsított férfit őrizetbe veszik. A nyomozásról egyelőre több részletet nem közölt a rendőrség.

Szintén beszámolók szerint a diákokhoz benyitogató tanár valószínűleg elég részeg volt, a zaklatott diákok pedig valószínűleg 13 évesek voltak, de ezeket az információkat nem erősítették meg.

(Bumm.sk)