Mise közben, majd a mentés alatt is robbantottak terroristák a Fülöp-szigeteken

2019.01.27. 06:57 Módosítva: 2019.01.27. 08:55

Két pokolgép robbant fel vasárnap a Fülöp-szigetek déli részén. Az első jelentések 19 halálos áldozatról szóltak, a későbbi adatokban már 27 halott és 77 sebesült szerepelt – írja az MTI.

Az első robbanószerkezet Sulu tartomány fővárosában, Jolóban, egy katolikus katedrálisban lépett működésbe a mise alatt, a második a mentés megkezdését követően a templom parkolójában robbant fel. A hatóságok először a használt robbanóanyag típusát elemzik, amiből talán következtethetnek az elkövetőre. A merényletet egyelőre senki nem vállalta magára.

A halottak közül 20 civil és hét katona, a sebesültek közül 61 polgári lakos és 16-an a biztonsági erők tagjai - tudatta Graciano Mijares rendőrségi illetékes.

Az első robbanószerkezet egy katolikus katedrálisánál lépett működésbe a mise alatt, a második röviddel később ugyanott, amikor megkezdődött a mentés. Rendőrségi és katonai források szerint a halottak között vannak hatóságok emberei és polgári lakosok is.

Jolo szigetén rendkívüli állapot van érvényben, mert évek óta követ el ott merényleteket és emberrablásokat az Abu Szajjaf nevű iszlamista terrorszervezet.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport