Leonóra, Inez
-4 °C
6 °C

Lakóházra zuhant egy kisrepülő Kaliforniában

2019.02.04. 05:16

Lakóházra zuhant Kaliforniában vasárnap egy kisrepülő, ami miatt a ház kigyulladt - írja az MTI. A balesetnek öt halálos áldozata és két sérültje van. A kétmotoros Cessna414A típusú gép nem sokkal felszállása után csapódott az épületbe Yorba Linda településen. A gép egyelőre ismeretlen okból a becsapódás előtt darabjaira esett szét. Egyedül a pilóta tartózkodott rajta, aki meghalt. A további négy halálos áldozat a kigyulladt ház lakói.

A sebesülteket égési sérülésekkel szállították kórházba. A legelső jelentések még két halottról és két sérültről szóltak.

Allen Kenitzer, a szövetségi repülésügyi hatóság szóvivője elmondta, hogy a gép Fullerton város repülőteréről indult, amely 15 kilométerre van Yorba Lindától. A kétszintes épület kigyulladt, amikor a gép pilótafülkéje és egyik motorja belecsapódott. A másik hajtómű az utcára esett, ahol hatalmas lyukat vájt az aszfaltba - mondta Eliott Simpson, a nemzeti közlekedésbiztonsági felügyelet egyik vizsgálóbiztosa.

Egy szemtanú azt mondta, olyan erős zajt hallott, mintha valami felrobbant volna. A detonáció megrázta a házat, amelyben lakik. A kigyulladt épülethez rohant, ahol azt látta, hogy a házból kijött egy nő, akinek megpörkölődött a haja. Egy másik szemtanú arról számolt be, hogy baljós robajt hallott, amely egyre közeledett és egyre hangosabb lett. Kinézett az ablakon, és a távolban egy darabjaira hulló gépet látott zuhanni.

A Twitterre feltöltött videókon emberek rohannak egy lángoló házhoz, a földön pedig repülőgépdarabok - köztük egy légcsavar - hevernek.  Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mi okozta a balesetet.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport