Ezrek vettek részt Prijanka Gandhi első politikai gyűlésén Indiában

2019.02.11. 18:46

Ezrek vettek részt hétfőn, néhány hónappal a parlamenti választások előtt Prijanka Gandhi, a neves Nehru-Gandhi politikus család frissen politikai színtérre lépő egyik vezetője első gyűlésén Indiában - írja az MTI.

A 47 éves Prijanka Gandhi január 23-án lett az ellenzéki Kongresszus Párt vezetőségének a tagja, és az észak-indiai Uttar Prades, India legnépesebb állama keleti régiójának választási kampányának irányításával bíztak meg.

Prijanka Gandhi a fivérével, Rahul Gandhival, a Kongresszus Párt elnökével együtt nyitott autóbuszon járta Utter Prades fővárosának, Lakhnaunak az utcáit, a rózsaszirmokat dobáló és a nevüket skandáló ezrek előtt.

Prijanka Gandhi korábban részt vett választási kampányok lebonyolításában, de most első ízben vállalt felelős posztot a pártban, ez megelőzően kerülte a politikát.

Rahul Gandhi (k) és Prijanka Gandhi (j)
Rahul Gandhi (k) és Prijanka Gandhi (j)
Fotó: Pawan Kumar / Reuters

Prijanka Gandhi apja, Radzsiv Gandhi és nagyanyja, Indira Gandhi - mindkettőjüket meggyilkolták -, valamint a dédapja, Dzsaváharlál Nehru India miniszterelnöke volt. Anyja, Szonja Gandhi visszautasította 2004-ben a megbízatást, de tíz éven át a háttérből irányította Indiát a nacionalisták 2014-es hatalomra kerüléséig.

Prijanka Gandhi hétfőn megnyitott Twitter-oldalának néhány óra alatt több mint 85 ezer követője lett.

Pártja a szerepeltetésével szavazatokat akar elhódítani a hindu nacionalista Baratíja Dzsanata (BJP) párt vezetője, Narendra Modi kormányfő elleni kampányban. Indiában a tervek szerint áprilisban és májusban tartják a parlamenti választásokat. Egyelőre nem tudni, hogy Prijanka Gandhi indul-e mandátumért.

A BJP 2014-ben a 80 Uttar Prades-i képviselői hely közül 71-et szerzett meg.  • Hírek
  • Lakáshitel