Ivó, Milán
EUR 385,95 Ft
USD 367,57 Ft
5 °C
26 °C

Felvásárolt egy független lapot, hogy törölhesse a korrupciós ügyéről szóló híreket

2019.03.03. 13:09

Egy híres ciprusi ügyvéd részesedést szerzett egy addig független ciprusi lapban, a Cyprus Mailben, majd nem sokkal később eltűntek az archívumból a korrupciós ügyéről szóló cikkek, írta meg a 444 az OCCRP nyomán. 

Andreas Neocleous ügyvédi irodája ellen még 2015-ben indult nyomozás, azzal gyanúsították, hogy lefizette a főügyész helyettesét, Rikkos Erotokritout, utóbbit végül 5 év börtönre ítélték, míg az ügyvéd fia 2,5 évet kapott, az irodának pedig 70 ezer eurós büntetést kellett befizetnie. Később Erotokritou büntetését az elnök Nicos Anastasiades elengedte.

Az ügyvédi iroda korábban tehetős külföldieknek segített ciprusi állampolgárságot szerezni beruházásokért cserébe, csakhogy egy idő után az EU-nak is szemet szúrt a program, és a leállítását javasolták, mert szerintük az EU biztonságát komolyan fenyegette. 

Neocleous mostani beruházását úgy harangozták be a lapnál, hogy nagy öröm ez, mert a befektetéssel biztosított a lap működése és jövője, Neocleous úr pedig hamarosan bemegy majd a szerkesztőségbe, hogy mindenkivel megismerkedhessen.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek