László
19 °C
35 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Börtönbe került az illiberális vezető lánya

2019.03.06. 05:20

Börtönbe került Gulnara Karimova, Iszlam Karimov néhai üzbég elnök adócsalás, sikkasztás és zsarolás miatt elítélt lánya

Ugyanis a bíróság szerint megsértette házi őrizetének feltételeit - írta az MTI szerda hajnalban.

Karimova évekkel ezelőtt összeütközésbe került az apjával, aki 2016-ban bekövetkezett - eleinte eltitkolt - haláláig, 27 éven át vezette Üzbegisztánt. Gulnara Karimova 2014-ben teljesen eltűnt a nyilvánosság elől, és az ügyészség 2017-ben tudatta, hogy a popénekesnőként is próbálkozó üzletasszony két évvel korábban öt év felfüggesztett büntetést kapott, ami Üzbegisztánban házi őrizetet jelent.

Az ügyészség szerint Karimova rendszeresen megsértette a házi őrizet feltételeit, amelyek értelmében nem hagyhatta el az otthonát, és nem használhatott sem internetet, sem telefont.

Svájci ügyvédje a Twitteren azt írta, hogy "Gulnara Karimovát erőszakkal elhurcolták taskenti lakásából, és ismeretlen helyre vitték". A hatóságok szerint büntetése hátralévő részét börtönben kell letöltenie.