Eszter, Eliza
EUR 382,12 Ft
USD 358,50 Ft
14 °C
24 °C

Három év börtönt kapott Gruevszki unokatestvére

2019.03.09. 15:40

Három év börtönre ítélte a macedón bíróság Szaso Mijalkovot választási csalás miatt, írja a Balkan Insight. A korábban a kémelhárítást irányító Mijalkov az unokatestvére a Magyarországra menekült volt macedón miniszterelnöknek, Nikola Gruevszkinek.

Mijalkovot még tavaly novemberben tartóztatták le, mert félő volt, hogy Gruevszkihez hasonlóan ő is megpróbál elmenekülni az országból. Rajta kívül a volt macedón miniszterelnök két másik emberét, Mile Janakievszkit és Kiril Bozsinovszkit is választási csalás gyanúja miatt tartoztatták le.

Mijalkov melett elítélték Menduh Thacit, egy kis ellenzéki párt vezérét is, szintén választási csalásért, illetve hivatali visszaélésért. A rendőri nyomozás szerint Thaci és Mijalkov titkos megállapodást kötöttek 2013-ban a választások idején, hogy befolyásolják a szavazóbizottságot. Ez egy 2015-ben kiszivárgott hangfelvétel alapján derült ki.

A döntés ellen még mindkét fél fellebezhet.

(via 444)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás