János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Három év börtönt kapott Gruevszki unokatestvére

2019.03.09. 15:40

Három év börtönre ítélte a macedón bíróság Szaso Mijalkovot választási csalás miatt, írja a Balkan Insight. A korábban a kémelhárítást irányító Mijalkov az unokatestvére a Magyarországra menekült volt macedón miniszterelnöknek, Nikola Gruevszkinek.

Mijalkovot még tavaly novemberben tartóztatták le, mert félő volt, hogy Gruevszkihez hasonlóan ő is megpróbál elmenekülni az országból. Rajta kívül a volt macedón miniszterelnök két másik emberét, Mile Janakievszkit és Kiril Bozsinovszkit is választási csalás gyanúja miatt tartoztatták le.

Mijalkov melett elítélték Menduh Thacit, egy kis ellenzéki párt vezérét is, szintén választási csalásért, illetve hivatali visszaélésért. A rendőri nyomozás szerint Thaci és Mijalkov titkos megállapodást kötöttek 2013-ban a választások idején, hogy befolyásolják a szavazóbizottságot. Ez egy 2015-ben kiszivárgott hangfelvétel alapján derült ki.

A döntés ellen még mindkét fél fellebezhet.

(via 444)

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!