Szíriai menekült család is van a christchurch-i áldozatok között

2019.03.17. 10:29

Egy 14 éves fiú a legfiatalabb, 71 éves a legidősebb halálos áldozata az új-zélandi terrortámadásnak. A halottak száma ötvenre emelkedett, több mint 30 embert továbbra is kórházban ápolnak, köztük egy négy éves kislányt – írta a BBC.

„Születésekor majdnem elveszítettük...Elviselhetetlen, hogy lelőtte őt valaki, aki nem törődik senkivel és semmivel” – mondta Sayyid Milne édesapja, fiáról, aki futballista karrierről álmodott. Az al-Núr mecsetben édesanyjával és féltestvérével volt, amikor az ausztrál támadó lövöldözésbe kezdett, majd öt kilométerrel arrébb még 8 embert megölt a Linwood Mecsetben.

Az áldozatok között van egy 71 éves afganisztáni menekült, aki családjával még a 80-as években menekült el a szovjet invázió elől. Szemtanúk szerint Daoud Nabi a mecsetben lévők elé vetette magát, hogy testével védje őket a gyilkostól.

Meghalt egy 57 éves férfi is, aki tavaly érkezett családjával Szíriába a háború elől. Haláláról Új Zéland Szíriai Szolidaritás csoportja számolt be. Úgy tudni, egyik tizenéves fia eltűnt a másik súlyosan megsérült.

Az áldozatok között bangladesi, jordániai, indiai, pakisztáni, egyiptomi származásúak is vannak. Többek nevét, korát egyelőre nem hozták nyilvánosságra, van, akit még nem azonosítottak. 

A Cashmere High School bejelentette, két diákjuk hollétéről nem tudnak, egy harmadik diák a sebesültek között van. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport