Edit
10 °C
27 °C
Index - In English In English Eng

Terrortámadásnak nyilvánította a rendőrség a surrey-i késelést

2019.03.17. 19:01

Szombat este az angliai Surrey-ben megkéseltek egy 19 éves férfit, a terrorelhárítás pedig "szélsőjobboldal által inspirált" terrorcselekmény gyanúja miatt kezdett nyomozni. A késelés után letartóztattak egy 50 éves férfit – írja a Telegraph.

A rendőrséget szombat este fél 11 körül hívták ki a Heathrow Repülőtértől délre fekvő Viola Avenue környékére. A bejelentés szerint egy férfi egy baseballütővel és egy késsel felfegyverkezve rasszista felhangokkal fenyegetőzött az utcán (arra az esetről szóló cikkek nem térnek ki, hogy kifejezetten valakit fenyegetett, vagy csak magában kiabált).

Nem sokkal később a rendőrség arról értesült, hogy megkéseltek a környéken egy 19 éves férfit. A rendőrség ezt követően nyilvánította terrortámadásnak az esetet. Az is kiderült, hogy a megkéselt férfi sérülése nem életveszélyes.

Neil Basu, a terrorelhárítás albiztosa azt mondta, bár a nyomozás még kezdetleges szakaszban van, a "szélsőjobb által inspirált terrorcselekményekre utaló részletekre tekintettel" terrortámadásként tekintenek a késelésre.

"A rendőrség elkötelezett bármilyen fajta szélsőséges ideológia elleni fellépés mellett, ami potenciálisan veszélyt jelent a közbiztonságra" - mondta. A rendőrök fokozott jelenléttel járulnak hozzá a környékbeli templomok, cégek biztonságának és a közösségek biztonságérzetének helyreállításához.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport