Emília
14 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Trump Pokolfajzat férjnek nevezte főtanácsadója férjét

2019.03.21. 07:27

George Conway, Trump főtanácsadójának férje a hét vége óta több Twitter-bejegyzésben is bírálta az Egyesült Államok elnökét a sajtót, az Oroszországgal összefüggő nyomozást és a néhai John McCain republikánus szenátort bíráló mikroblog-bejegyzései miatt - írta meg az MTI.

Az egyik bejegyzésében a konzervatív jogász azt állította, hogy gondok vannak az elnök mentális állapotával. Egy másik bejegyzésben arra szólított fel "minden amerikait, beleértve a médiát, a kongresszust, az alelnököt és a kormányzatot, hogy gondolkodjék el az elnök elme- és lelkiállapotán". A férfi a minap azt is posztolta, hogy inkább Ausztráliába költözik, minthogy még egyszer Trumpra szavazzon. 

Az egyik bejegyzéséhez bemásolta az amerikai pszichiátriai társaság mentális problémák diagnosztizálásáról szóló kézikönyvének címlapját, illetve külön kiemelte a könyvből azokat az oldalakat, amelyek az úgynevezett "narcisztikus személyiségzavar" diagnosztizálásáról szólnak.

Kedden a The Washington Postnak adott interjújában George Conway azt nyilatkozta, hogy Trump neki is jogászi állást ajánlott az igazságügyi minisztériumban, de ő ezt inkább visszautasította.

Válaszában Donald Trump először "totális lúzernak" nevezte főtanácsadója férjét, aki nyilván "ideges, mert nem kapta meg tőle azt az állást, amit annyira akart", aztán megosztotta egyik munkatársa bejegyzését, amely szerint az elnök és George Conway nem is ismerik egymást.

Szerdán az Egyesült Államok elnöke "Kellyanne Conway úrnak" nevezte, majd "pokolfajzat férjnek" minősítette a férfit.

Kellyanne Conway napok óta a tévéstúdiókat járja és lapoknak ad magyarázkodó nyilatkozatokat. A főtanácsadó még hétfőn több tévés interjúban hangsúlyozta, hogy nem osztja férje véleményét az elnökről.

Négy gyermekünk van és inkább velük foglalkozom, nincs időm minden Twitter-bejegyzést elolvasni.

- mondta Conway, aki 2016-ban Trump kampányigazgatója volt.

Szerdán a Politico című lapnak és a CNN hírtelevíziónak adott interjújában leszögezte: a nyilvánosság előtt zajló vitában nem a férje, hanem Trump mellett áll. Mint fogalmazott: ő is az elnökhöz hasonlóan reagált volna, ha valaki az elmeállapotára tesz megjegyzéseket. 

Különös ez a helyzet, kivált a politikában és Washingtonban, de a republikánus politikában mindenképpen. Szokatlan egy férj számára, hogy a felesége révén legyen híres.

- nyilatkozta a CNN-nek. Emellett azt is elmondta, hogy szerinte okos volt a "Kellyanne Conway úr" becenév megfogalmazása.

A főtanácsadó továbbá azt is elmondta, hogy a 2016-os elnökválasztási győzelemkor a férje szinte sírt az örömtől, azóta azonban megváltozott a véleménye Trumpról.

Kellyanne Conway fontosnak tartotta hangsúlyozni a Politico című lapnak , hogy "nem izzad le" a férje és a főnöke közötti erősödő feszültségtől, és a kettejük vitája egyáltalán nem befolyásolja sem a férjéhez, sem az elnökhöz fűződő viszonyát.