Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Három férfit is megtámadtak Manchesterben, miután a Grindren próbáltak ismerkedni

2019.03.28. 09:44

Huszonnégy óra leforgása alatt három embert is megtámadtak Manchesterben - írja a Skynews. Mindhárman a Grindr nevű meleg társkereső alkalmazáson keresztül beszéltek meg találkozót egy férfival. 

A harmadik áldozatot, egy húszas éveiben járó férfit az autójában fenyegetett meg egy férfi, az autókulcsát követelte, többször megszúrta, majd elmenekült a helyszínről. Az áldozatot súlyos sérülésekkel vitték kórházba, de nincs életveszélyben. 

A másik két áldozattól is az autókulcsaikat akarták elvenni. Az első esetben ez sikerült is, de a támadó nem tudta elindítani az autót. A második áldozatot, egy negyvenes éveiben járó férfit alig egy órával később támadtak meg, tőle is az autókulcsát követelték, és többször megvágták a torkát, és az alkarját. 

A manchesteri rendőrség őrizetbe vett egy 21 éves férfit, akit rablással, és két rendbeli garázdasággal gyanúsítanak.

Közben a Reuters két anonim forrásra hivatkozva arról ír, hogy az amerikai külföldi befektetéseket vizsgáló bizottság, a CIFUS (Committee on Foreign Investment in the United States) nemzetbiztonsági kockázatok miatt a mobilos alkalmazás eladására kényszeríti a Grindr-t korábban megvásárló kínai tulajdonú Kunlun-t. Az elsősorban meleg, bi- és transzexuálisokra célzó mobilos társkeresőnek 2017-ben 27 millió felhasználója volt, akikről a cég egy csomó személyes információt tárol, esetenként a HIV-státuszukat is. Az eladás pontos oka nem ismert, de a Reuters szerint kifejezetten ritka, hogy egy vásárlást utólag fúr meg a CIFUS. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport