Négy ember meghalt, amikor az utcára zuhant egy daru Seattle-ben

2019.04.28. 13:41

Két munkás, illetve két, autóban ülő személy veszítette életét, amikor a Google éppen épülő központjának tetejéről lezuhant egy daru szombaton délután Seattle-ben. Egy édesanya és négy hónapos lánya kisebb sérülésekkel úszta meg a balesetet, őket egy férfival együtt egy közeli kórházba szállították, illetve egy sérültet még a helyszínen elláttak a mentők - írja a Guardian.

A hatóságok egyelőre nem tudják, mi okozta a balesetet. Egyes források szerint a darut éppen szétszerelték, amikor a szél belekapott, és lesodorta a darabjait.  Az egyik szemtanú, Esther Nelson szerint tényleg nagyon erős szél fújt, és egyszer csak mintha a daru kettétört volna, az egyik fele rádőlt az épületre, a másik fele pedig az utcára zuhant úgy, hogy mindkét irányban akadályozta a forgalmat. A polgármester, Jenny Durkan nem erősítette meg a szeles verziót, bár azt elismerte, szombaton is zajlottak a munkálatok az építkezésen. Hozzátette, akár hónapok is eltelhetnek, mire kiderül, mi történhetett. 

A Google sajnálatát fejezte ki az eset miatt, és a szóvivőjük elmondta, folyamatos kapcsolatban vannak a kivitelezésért felelős céggel, illetve a hatóságokkal. A mélybe zuhanó daru az épületben is kárt tett, például több ablaka is betört és a képek alapján úgy tűnik, a tetőszerkezet is megsérült.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport