Botond, Mózes
EUR 389,35 Ft
USD 372,91 Ft
12 °C
29 °C

Elefánt ölte meg a brit katonát egy orvvadászellenes őrjárat közben

2019.05.07. 23:34

A brit védelmi minisztérium közleménye szerint egy elefánt ölte meg azt a brit katonát, aki éppen egy orvvadászellenes őrjáraton vett részt Malawiban, számolt be a Guardian. A 22 éves Mathew Talbotot Vasárnap ölte meg egy elefánt a Liwonde nemzeti parkban, ahol 30 brit katona segíti a helyi erőket az orvvadászok elleni harcban. 

Talbotot társai jószívű és eltökélt embernek írták le. "Nagyon büszke volt a munkájára, és tragikus módon pont aközben halt meg, hogy jót cselekedett. – meséli Ed Launders alezredes, Talbot bajtársa. – Hiányozni fog a humora, az önzetlensége, és a megtörhetetlen szelleme."

Penny Mordaunt brit védelmi miniszter is együttérzését fejezte ki, és elmondta, hogy Talbot bátran és profin végezte a munkáját. "Ez egy tragikus emlékeztető arra, hogy milyen veszélyekkel néz szembe a hadseregünk, miközben védeni próbálja ezeket a veszélyeztetett állatokat azoktól, akik a leölésükből próbálnak hasznot húzni."

Richard Wright őrnagy, Talbot szakaszvezetője elmondta, hogy a katona egy védett fajt védve vesztette életét, azért harcolt, hogy a következő generációk is ismerhessék és csodálhassák az elefántokat. Talbotot apja Steven, édesanyja Michelle, lánytestvérei Aimee és Isabel, valamint barátnője Olivia gyászolják. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!15%
6499 Ft
5525 Ft
15%
5990 Ft
5092 Ft
  • Vennék
  • Hírek