Koronavírus adatok

2021. nov. 29.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
András, Andor
-4 °C
5 °C

Román egészségügyi miniszter: Bűnözők népe a román

2019.05.08. 12:17

A román egészségügyi miniszter, Sorina Pintea kedden azt nyilatkozta egy hálapénzekről szóló bukaresti eseményen, hogy „bűnözők népe a román” – számolt be a Maszol.ro.  

Sorina Pintea
Sorina Pintea
Fotó: Anadolu Agency / Getty Images Hungary

Az eseményen azt mondta, tapasztalata szerint a hálapénz intézményét csak szankciókkal lehet megfékezni. Nemrég növelték a higiénés szabályok megszegéséért járó büntetéseket a román egészségügyi intézményekben.

„Jót derültem a szankciók növelésére érkező reakciókon. Az jutott eszembe – és remélem, senki nem fog idézni –, hogy egy bűnöző nép vagyunk. Amint nőnek a bírságok, azonnal tiltakozunk. De ha valakinek nem áll szándékában megszegni a törvényt, akkor miért zavarja a szankció növelése?” – idézte Sorina Pintea szavait a Digi24.

Pintea miniszternek nem ez az első kemény fellépése, április 8-án például arról számoltunk be, hogy meglepetésszerűen ellátogatott ellenőrzésre egy román egészségügyi intézménybe, Konstancában. A neurológián tapasztalt dolgok teljesen kiborították. Nem volt fertőtlenítőszer, papírtörlő, helyette mocskos törölközőt használtak kéztörlésre. A padló koszos, a perfúziós állvány véres volt, stb.