Gyöngyi
9 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

Elvitte tesztvezetésre a Ferrarit, majd ellopta, csak azt felejtette el, hogy előtte beállt egy fotóra

2019.05.14. 17:52 Módosítva: 2019.05.14. 19:24

Több mint 2 millió eurót (632 millió forint) érő oldtimer Ferrarival lógott meg próbaút közben egy magát vevőnek kiadó tolvaj a németországi Düsseldorfban.

Az ismeretlen férfi egy hirdetésre jelentkezett, amiben egy 1985-ös évjáratú, 400 lóerős piros Ferrari 288 GTO-t hirdettek meg, és aminek első tulajdonosa állítólag Eddie Irvine egykori Forma–1-es pilóta volt. A megbeszélt időpontra a vevő meg is érkezett a régi autókkal foglalkozó kereskedőhöz. Az eladó el is vitte a potenciális vásárlót egy próbaútra. Ezután helyet cseréltek, hogy a vevő üljön a volán mögé, és így kipróbálhassa a kocsit.

Amint viszont beült a vezetőülésre, a férfi teljes erővel rátaposott a gázra, a kereskedőt meg az út szélén hagyta. A tolvaj nyomtalanul eltűnt a vagyont érő járművel, a rendőrség a lakossághoz fordult segítségért.

Az önmagát potenciális vásárlónak kiadó autótolvaj elkövetett egy banális hibát, amit nem ajánlott lopás előtt tenni: hagyta magát lefényképezni az autóval, mielőtt azt ellopta volna. (MTI)