Farkas
10 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Mégsem volt szarinnal fertőzött a Facebook gyanús csomagja

2019.07.02. 18:03
A cég kaliforniai központjában hétfőn talált csomagot az FBI mélyreható vizsgálatnak vetette alá, és megállapították: nem veszélyes.

Mégsem volt szarinnal fertőzött a Facebook kaliforniai központjában hétfőn talált gyanús csomag - jelentette be közleményben  kedden a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI). 

Közleményében az FBI kiemelte, hogy "a kérdéses csomag mélyreható vizsgálatnak lett alávetve, és megállapítást nyert, hogy nem veszélyes", írja az MTI. 

Hétfőn a kaliforniai Menlo Park városkában lévő Facebook-központ postázójába érkezett csomagok egyikét gyanúsnak találták, és miután a tűzoltóságtól kihívott szakemberek megvizsgálták, bejelentették, hogy veszélyes idegméreggel, szarinnal fertőzött.

A postázók négy helyiségét - amelyek a Facebook-központtól különálló épületben kaptak helyet - rövid időre kiürítették, lezárták, és megvizsgálták azokat a személyeket is, akik valamilyen módon kapcsolatba kerültek a csomaggal. A helyi tűzoltóság vezetője, Jon Johnson már hétfőn bejelentette: "senkinek nincsenek mérgezési tünetei". Az FBI hétfőn azonnal megindította a vizsgálatot.

A szarin egyébként egy vegyi fegyverként alkalmazott színtelen, szagtalan gáz, amely halált is okozhat. Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) szerint azonban kisebb mértékű fertőzésből károsodás nélkül felépülnek a betegek. 

Tegnap még úgy volt, hogy vegyi fegyvernek minősülő idegmérget találhattak a Facebook egyik irodájában.