Taksony
-2 °C
3 °C

Megtámadták Hockenheim főpolgármesterét, súlyosan megsérült

2019.07.16. 22:11 Módosítva: 2019.07.16. 22:12

Megtámadta egy ismeretlen saját házának udvarán a németországi Hockenheim szociáldemokrata főpolgármesterét. A 67 éves politikust súlyos sérülésekkel vitték kórházba, írja az MTI.

gummer
Fotó: Hockenheim.de

Az ismeretlen támadó hétfő este csöngetett be Dieter Gummer böhl-iggelheimi otthonába, majd puszta kézzel támadta meg. Ököllel arcon ütötte, ezután gyalog elmenekült a helyszínről. Gummer elveszítette az eszméletét, a földre zuhant, és beütötte a fejét, és az állkapcsa is eltört.

„Minden irányban nyomozunk” – közölte a rendőrség szóvivője, kiemelve, hogy egyelőre teljesen ismeretlen, hogy a támadó miért esett neki a politikusnak. A hockenheimi városvezetés megdöbbenésének és megrökönyödésének adott hangot a támadás miatt, és bizalmát fejezte ki, hogy a hatóságok kiderítik, hogy pontosan mi és miért történt.

Gummer 2004 óta vezeti Hockenheimet, és augusztusban nyugdíjba vonul. Utódát vasárnap választják meg.

A német városi önkormányzatok tanácsa szerint az elmúlt egy évben 1200 esetben ért politikailag motivált támadás helyi politikusokat. Az ilyen esetek az óta kerültek ismét a figyelem középpontjába Németországban, hogy egy feltételezhetően szélsőjobboldali csoportokhoz köthető férfi saját háza előtt agyonlőtte Walter Lübckét, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) kasseli politikusát.

A dél-németországi Baden-Württemberg tartományban lévő, a tartományi fővárostól, Stuttgarttól nagyjából 100 kilométerre található Hockenheim leginkább a közelében lévő motorsport-versenypályáról, a Hockenheimringről ismert. A ringet még az 1930-as években építették, a klasszikus pályaíve csaknem 7 kilométeres volt (az 1960-as évektől 2001-ig), 1970-ben rendeztek itt először Forma-1-es versenyt.