Börtönlázadás Brazíliában: 16 embert lefejeztek, összesen 57 halott

2019.07.30. 07:25

Legalább ötvenhét halálos áldozata van a Brazília északi részén található, túlzsúfolt altamirai börtönben kirobbant lázadásnak,

és a hatóságok szerint tizenhat embert fejeztek le az áldozatok közül. 

Az erőszak helyi idő szerint hétfő reggel indult, és órákig tartott, közben az intézmény tetején, arcukat eltakaró, késekkel felfegyverzett rabokat lehetett látni, az épületből pedig sűrű füst szállt fel. A legtöbb halálesetet fulladás okozta, miután a rabok felgyújtották a börtön több szárnyát is. A hatóságok szerint bandák közötti rivalizálás miatt robbantak ki az összecsapások. 

Két börtönőrt is túszul ejtettek a zavargások közben, de őket később elengedték. Eddig összesen tizenhat embert vádolnak az erőszakhullám kirobbantásával, tízet várhatóan más börtönökbe szállítanak majd át, rajtuk kívül további negyvenhat embert helyeznek majd el Para állam más börtöneiben. 

A brazil börtönhelyzet egyre brutálisabb: májusban ötvenöten haltak meg egy börtönlázadásban az ország nyugati részében, tavaly pedig ötvennégy ember szökött meg az egyik intézményből egy hasonló incidens után. 

(CNN)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport