Csaba
17 °C
31 °C
Index - In English In English Eng

Meglógott a Volkswagennel, éjjel a német autópályán száguldozott egy 8 éves kisgyerek

2019.08.21. 16:28

140 km/h-val száguldozott a német autópályán egy 8 éves gyerek, aki elkötötte a családja Volkswagen Golfját, írja a BBC a német rendőrség Facebook-posztja alapján. A fiút a leállósávban találták meg, aki a vészjelző lámpákat is felkapcsolta, sőt a háromszöget is kirakta a kocsi mögé.

A kisfiú édesanyja kedd éjjel, éjfél után 25 perccel értesítette a rendőröket, hogy bejelentse, a kisfia ellopta a kocsiját. Ezután az anya felkerekedett és kocsival a fia után ment, meg is találta az autópályán a leállósávban negyed 2-kor. Szerda hajnalban kiérkeztek a hatóságok is, amikor a rendőrök kikérdezték, ennyit mondott:

Én csak vezetni akartam egy kicsit.

Az éjjeli kalandban senki nem sérült meg, és anyagi kár sem keletkezett, csak a kisfiú ijedt meg egy kicsit. Saját elmondása szerint, miután 140 km/h-val hajtott összerezzent, ezért döntött úgy, hogy inkább félreáll, amíg meg nem találja valaki.

A fiú egyébként rendszeresen gokartozik, és korábban is vezetett már autót, szülei engedték neki, hogy a telkükön gyakoroljon a családi kocsival.