Szabina
7 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Fürdőkádban akart felnevelni két tigriskölyköt egy nő Ausztriában, nem sikerült

2019.08.27. 14:09
Lakása fürdőkádjában akart felnevelni két tigriskölyköt egy nő Ausztriában. Az állatokat ugyan kimentették, de elpusztultak.

A néhány hetes állatokat a fürdőkádban, egy hősugárzó alatt akarta felnevelni egy 34 éves szlovák nő, aki egy szlovák tigrisfarmról vitte magával a kölyköket néhány napos korukban, írja az MTI. 

A hatóságok egy lakossági bejelentés nyomán találták meg még augusztus 8-án a rossz állapotban lévő kistigriseket, amelyek állítólag egy héttel korábban jöttek világra. A kicsiket a schönbrunni állatkert gondjaira bízták, de a tigrisbébik állapota átmeneti javulás után hirtelen romlásnak indult, a kölykök a hét végén elpusztultak.

A nő, akinek október közepén bíróság előtt kell felelnie a védett állatok kereskedelmére vonatkozó törvények megsértése miatt, azt mondta, hogy a kicsik eleven nagyon rossz állapotban voltak és azért helyezte el őket ideiglenesen a lakásában, hogy ott a hősugárzó segítségével talpra állítsa őket. A nőt akár két év szabadságvesztésre is ítélhetik. 

A schönbrunni állatkert szerdai tájékoztatása szerint a kölykök túl hamar anyjuk nélkül maradtak, túl kicsik és fejletlenek voltak az életben maradáshoz, életüket a napi 24 órás gondoskodás ellenére sem sikerült megmenteni. 

Állatvédők szervezet szerint jobban kellene ellenőrizni a szlovákiai létesítményt, mert az európai tigrisfarmokon nevelt ragadozókat gyakran turistalátványosságként zsigerelik ki, majd testrészeik hasznosítása céljából Ázsiába adják el őket.    

15%
4290 Ft
3647 Ft
15%
3499 Ft
2975 Ft