Egyedül szülte meg gyerekét a cellájában egy denveri nő

2019.08.30. 15:57

Öt órán keresztül vajúdott egyedül a cellájában a nő, majd egyedül szülte meg a gyerekét egy denveri börtönben. Hiába kiabált segítségért, sem az őrök, sem a nővérek nem segítettek. Az eset még 2018 júliusában történt. 

Diana Sanchez bepereli az államot,a sokkoló felvételeket az ügyvédje hozta nyilvánosságra. A biztonsági felvételeken jól látszik, hogy a nő kiabál a fájdalomtól vajúdás közben, de senki nem siet a segítségére, és semmilyen ellátást nem kap, csak mikor már megszületett a gyermeke. 

"Leírhatatlan fájdalmaim voltak, és senki sem törődött vele" - mondta a nő, aki szerint a legrosszabb az volt, hogy láthatóan senkit sem érdekelt, hogy éppen szül. Ügyvédje szerint vicc lenne azt állítani, hogy megfelelő egészségügyi ellátást kapott, és felhívta a figyelmet arra, hogy a nő cellájában a mosdó sem működött. 

Sanchez a börtön kórházi részlegére került, mikor elkezdődtek a fájdalmai. Mentőt nem hívtak hozzá, csak a börtön szállítóautóját kérték, annak ellenére, hogy tudták, hogy az majd csak órák múlva áll rendelkezésre. Az is kiderült, hogy az újszülöttet is csak percekkel a szülés után látták el és tisztították meg, illetve az intézményben nem volt olyan eszköz, amivel el lehetett volna vágni a köldökzsinórt. 

Az eset után változtattak a protokollon, mostantól minden vajúdó fogvatartotthoz mentőt hívnak, ugyanakkor a börtön szóvivője szerint a börtön kórházi részlege jól felszerelt, és minden elvárásnak megfelelő ellátást nyújt a fogvatartottak részére. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport