Krisztina
18 °C
24 °C

Októbertől tilos lesz műanyagból enni vagy inni a brassói rendezvényeken

2019.09.03. 14:47

Október elsejétől tilos lesz Brassó közterületein szervezett eseményeken műanyagtányérokat, evőeszközöket és poharakat használni -írja aTransindex.ro.A városháza nagyon szigorú büntetést szab ki azoknak, akik nem tartják be a határozatot, többé nem szervezhetnek meg eseményt a város területén.

Nem korrekt, hogy elvárjuk a városlakóktól, hogy szelektíven gyűjtsék a hulladékot, és mindeközben megengedjük az események szervezőinek, hogy megtöltsék egyszer használatos műanyaggal a köztereket, főleg, hogy léteznek sokkal környezetbarátabb megoldások, mint például a búzakorpából készült tányérok

- mondta George Scripcaru polgármester, aki szerint minden egyes esemény után, ahol lehet élelmiszert is kapni, a város tele van műanyaggal.

Romániában egyébként nemrégiben betiltották az egyszer használatos műanyagzacskók árusítását. Magyarországon a Greenpeace követeli ezt a kormánytól egy petícióban, amit eddig több mint 220 ezren írtak alá.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.