El Chapo teljes vagyonát a mexikói bennszülötteknek adná

2019.09.05. 23:25

Joaquin Guzmán, közismertebb nevén El Chapo (A Köpcös) ügyvédjén keresztül üzent: támogatja a mexikói kormány programját, hogy visszaszerezzenek mindent, amit az Egyesült Államok a mexikói bűnözőktől foglal le – írja az MTI.

Andrés Manuel López Obrador mexikói elnök üdvözölte a hírt, amennyiben az igaz. El Chapo egyik ügyvédje, José Luis González Meza szerdán közölte: azon kívül, hogy megpróbálják elérni, hogy védence visszajuthasson Mexikóba, szeretnék, ha visszakerülne vele az a pénz is, amelyet állításuk szerint az amerikai kormány megpróbál elkobozni tőlük.

A Köpcöst júliusban egy New York-i szövetségi bíró ítélte életfogytig és még 30 évig tartó börtönbüntetésre, miután bűnösnek találta az ellene felhozott 10 vádban.

El Chapo azt mondta, hogy a szóban forgó 14 milliárd dollár (több mint 4181 milliárd forint)

nem az Egyesült Államoké, hanem a mexikói kormányé.

– állítja González Meza.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek