14 pert indított a román börtönviszonyok miatt a nyíregyházi gyilkosság gyanúsítottja

2019.10.03. 12:30

Az Ebihoreanul.ro nagyváradi portál cikke szerint nehezen viselte a romániai börtönéveket az a nagyváradi származású román tüdőgyógyász orvos, akit szeptember elején adtak át a román hatóságok Magyarországnak, hogy a három éve Nyíregyházán elkövetett gyilkosságért és súlyos testi sértésért bíróság elé állítsák.

A portál híre szerint, amit az MTI szemlézett, a sátoraljaújhelyi kórház korábbi tüdőgyógyász orvosa, D.S. Romániában fegyvercsempészetért és tiltott fegyverviselésért három év és négy hónapot ült, ezalatt 14 pert indított a román börtönviszonyok miatt. Az orvos a szatmárnémeti, nagyváradi és szamosújvári bíróságokon a fogvatartási körülményei és az ellene hozott intézkedések miatt tett panaszt, miközben a lap szerint állandó harcban állt a többi elítélttel, a börtönőrökkel. A 14 per többségében a bíróság elutasította a panaszt, néhány perben viszont még nem született ítélet. A portál azt is megemlíti, hogy az orvos testvére törvényszéki bíróként dolgozik.

A román orvost a nyíregyházi gyilkosság másnapján Kolozsváron tartóztatták le, és megtalálták nála a gyilkosságnál használt fegyvert. Akkor elismerte a gyilkosságot, és azt vallotta, hogy azért szökött Romániába, mert Magyarország polgárai általában is ellenérzéseket táplálnak a románokkal szemben, és tettével kapcsolatban kifejezetten ellenséges közhangulat alakult ki.

Mint ismert, D. S. 2016. augusztus 31-én egy családi házba behatolva gyerekeik szeme láttára rálőtt az édesanyára és édesapára. A nő nem élte túl a támadást, a férje állapota sokáig válságos volt, kómában feküdt, fél oldalára lebénult, de hosszú rehabilitáció után sikerült felépülnie (a hét éves ikerpárt azért kímélte meg, mert megsajnálta őket). A tett oka szerelmi csalódás volt; az orvos egykori szeretője megígérte neki, hogy összeházasodnak, mégis visszament a férjéhez és gyermekeihez.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport