Meghalt Ginger Baker, a Cream legendás dobosa

2019.10.06. 14:27
Nyolcvanéves korában egy angliai kórházában érte a halál a híres dobost. Heves természete, önpusztító élete volt, de minden bizonnyal a világ legmeghatározóbb dobosainak az egyike.

Meghalt Ginger Baker legendás brit rockzenész, dobos - közölte az MTI.

Vasárnap reggel a híres zenész családja jelentette be, hogy Ginger már nem él, mert békésen elhunyt egy angliai kórházban.

A brit rockzenész, a Blues Incorporatednek , a Graham Bond Quartetnek, a Graham Bond Organisationnak, a Creamnek és a Blind Faithnek volt tagja, a blues és a rock legtechnikásabb, legfantáziadúsabb egyéni stílusú dobosának tartották.

Legnagyobb sikereit alighanem a rövid életű Cream zenekarral érte el, amellyel 15 millió lemezt adtak el. a csapatban Jack Bruce és a máig aktív , igaz Ginger Bakernél 5-6 évvel fiatalabb Eric Clapton voltak a társai. Hangszereik zsenijei voltak, de mindannyian énekeltek is. 

Baker hírhedt volt erőszakos és önpusztító természete miatt, egyszer egy koncerten például késsel támadta meg zenésztársát. A neves zenész négyszer házasodott, összesen három gyermeke volt: Nettie, Leda és Kofi (utóbbi nevet zenészbarátja, Kofi Ghanaba ghánai dobos ihlette).

Az elmúlt 5-6 évben Bakert már nem kímélték a betegségek, a láncdohányzás miatt előbb tüdőbetegséget kapott, majd a szívével támadtak gondok, amikor pár hónapja elesett, a család mindenkitől azt kérte, hogy mormoljanak el egy imát Gingerért,  • Tippek
  • Bankszámla