Szervác, Imola
12 °C
16 °C

Viharba került Vilmos herceg és Katalin hercegné repülőgépe

GettyImages-1181833472
2019.10.18. 15:27 Módosítva: 2019.10.18. 15:28

Kétszer is sikertelenül próbált meg landolni Vilmos herceg és Katalin hercegné repülőgépe, amikor egy vihar közepén találták magukat a pakisztáni Iszlámábád környékén, írja a Sky News.

A hercegi pár négy napra utazott hivatalos látogatásra Pakisztánba, ennek keretében először meglátogattak egy születésnapi bulit egy SOS Gyermekfaluban Lahor közelében, és felkerestek egy rákbetegekkel foglalkozó kórházat is a városban. Innen repültek tovább az ország fővárosába, Iszlámábádba, ahol viszont gépük egy heves zivatar közepébe került.

„Nagyokat rángatózott a gép, ahogyan küzdöttünk a viharral”

– mondta a gép egyik utasa, aki szerint útjuk nagyban hasonlított egy hullámvasutazásra. „Sokszor repültem már, főleg a királyi család útjain, de soha nem tapasztaltam még ekkora turbulenciát” – mondta a Sky újságírója, aki videót is készített a föl-le rángatózó repülőgépről: 

A gép több mint két órán keresztül volt a levegőben, holott az utat tiszta időben mindössze 25 perc alatt meg lehetett volna tenni. A Royal Air Force legénysége két helyen is megpróbálta letenni a gépet Iszlámábád közelében, de végül úgy döntöttek, nem tudnak biztonságosan landolni a vihar közben, így visszafordultak Lahore irányába.

Vilmos herceg a gép landolása után egyből a hátsó rész felé indult, hogy megnézze, minden rendben van-e a sajtó munkatársaival.

„Én vezettem!” 

– viccelődött a sajtósokkal, utalva arra, hogy volt már ő is valaha pilóta a légimentőknél. A cambridge-i herceg megnyugtatta őket is arról, hogy ő és felesége is jól vannak. 

(Borítókép: A hercegi pár repülője Pakisztánban. Fotó: Samir Hussein / Pool / Getty Images Hungary)