Trump olyan államba is falat építene, ami nem is határos Mexikóval

2019.10.24. 06:37

Donald Trump kiemelkedő földrajztudásáról tett tanúbizonyságot, amikor egy pittsburghi gyűlésen nagy lelkesen elmondta, hogy felépítik a határvédelmi falat Új-Mexikóban és Coloradóban is. A bökkenő:

Colorado állam nem határos Mexikóval.

A CNN írja, hogy az amerikai elnököt valószínűleg az zavarhatta meg, hogy Colorado valójában nem Mexikóval, hanem ÚJ-Mexikóval határos.

Trump a 2016-os választási kampánya óta ígérgeti a határvédelmi falat Mexikó és az Egyesült Államok között, de folyamatosan finanszírozási és bürokratikus akadályokba ütközik a nagy terve. Ettől függetlenül a pittsburghi rendezvényen még elmondta, hogy

olyan nagy falat épít, ami tényleg működik, és nem lehet sem felette, sem alatta átmászni.

A nagy falépítési monológjába belefűzte Texast (ott épül fal) és Kansast (itt nem épül) is, utóbbival kapcsolatban megjegyezte, hogy ugyan itt nem építenek semmit ilyesmit, de attól még minden előnyét élvezhetik majd.

Colorado demokrata kormányzója Twitteren meg is jegyezte, hogy Colorado és Mexikó nem határos egymással, de nagy szerencse, hogy náluk ingyenes a bőlcsöde, ahol a kisgyerekek elsajíthatják a szükséges földrajzi tudást.  • Tippek
  • Hírek