15 perc alatt égett porig a világ legnagyobb lombháza

GettyImages-170090960
2019.10.26. 19:36

Kedden ismeretlen okokból kigyulladt a világ legnagyobb lombháza a Tennessee állambeli Crossville-ben, írja a New York Times.

A házat Harold Burgess lelkész kezdte el építeni még 1993-ben. A harminc méter magas építményt végül 2012-ben eladta, azóta nem lehetett látogatni sem. A civilben tereprendező Burgess azt nyilatkozta a lapnak, hogy megnyugvást érez.

A látogatóknak csak The Minister's Treehouse-ként (a lelkész lombháza) ismert építményt Burgess a saját kezével építette, 12 éven át. 258 ezer szöget szögbelövővel vert be, 226 kilónyit pedig kézzel. A ház összesen 23 esküvő helyszíne volt, összesen 15 fa lombja tartja fenn.

Burgess állítása szerint akkor jött a lombház ötlete, amikor életének egy nagyon sötét korszakát élte. Egy nap az ágyban feküdt, amikor Isten megmutatta neki az épület terveit, kívülről és belülről egyaránt. Szerinte minden dicsőség Istent illeti.

Még mielőtt Burgess eladta volna a házat, a helyi tűzoltók bezáratták, mert több helyen nem felelt meg a tűzvédelmi előírásoknak: a belmagassággal is voltak problémák, nem volt tűzjelző vagy locsolórendszer, és nem hivatalos tervek alapján készült. A bezárt lombházat aztán vandálok látogatták főleg, Burgess pedig megszabadult tőle.

A New York Times szerint nem tudni, hogy mi okozta a tüzet, ami 15 perc alatt elpusztította a házat, ugyanis abban nem volt bevezetve áram, és a környéken vihar sem volt.

A helyi újság ezt a videót posztolta a lángokról:

(Nyitókép: A Lelkész lombháza 2012-ben. Fotó: Michael Hicks/ Flickr Vision / Moment Editorial )

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport