Előd
6 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Újabb erős földrengés volt a Fülöp-szigeteken

2019.10.31. 05:46 Módosítva: 2019.10.31. 07:21

Erős, 6,8-as földrengés rázta meg csütörtökön a Fülöp-szigetek déli részét - közölte az MTI az amerikai szeizmológiai intézetre hivatkozva. A földmozgás epicentruma 37 kilométerre nyugatra volt Davao városától 22 kilométeres mélységben.

Félhivatalos adatok szerint legalább öten meghaltak, így az egy hete tartó földrengés-sorozatnak már 20 áldozata van.

A térségben a korábbi földrengésekben már meggyengült szerkezetű épületek dőltek össze, köztük egy szálloda is. Joseph Evangelista, Kidapawan városának polgármestere a DZMM rádiónak nyilatkozva elmondta, hogy az üzlethelyiségeket is magában foglaló szálloda komplexum üresen állt.

Rémült emberek sok más épületből viszont pánikszerűen menekültek az utcákra. "Nagyon erős volt és hosszú ideig tartott (a földrengés). Az emberek pánikba estek" - mondta Maureen Ann Villamor tulunani alpolgármester.

Ez már a harmadik jelentős földrengés Mindanao térségében az elmúlt két hétben. Kedd reggel 6,7-es földrengés rázta meg Mindanao szigetét. Legalább nyolcan vesztették életüket és több mint háromszázan megsebesültek. Október 16-án pedig egy 6,3-as erősségű földrengésben heten meghaltak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport