Kurd felkelők arra kérik a magyarokat, hogy ne engedjék be Erdoğant Budapestre

2019.11.02. 16:30

Legalább tízen meghaltak és harmincan megsebesültek szombaton egy robbanás során a szíriai Tel Abyad városában a török határhoz közel – közölte a Syrian Observatory for Human RIghts.  A megfigyelőcsoport szerint katonák és civilek is voltak az áldozatok között.

Tel Abyad városában zajlanak a legsúlyosabbb összecsapások, amióta a múlt hónapban a török hadsereg offenzívát indított a kurd csapatok által felügyelt területek ellen.

Eközben szombaton kora hajnalban egy Kurdish Female Fighters/YPJ nevű Facebook oldal tett közzé egy magyaroknak címzett bejegyzést. Az 55 ezer követővel rendelkező oldal bejegyzésében az áll, hogy november 7-én, mikor Recep Tayyip Erdogan Magyarországra látogat, ne engedjék be a politikust az országba, sőt küldjék vissza oda, ahonnan jött – vette észre a 444.

Szíjjártó Péter külügyminiszter nemrég azt nyilatkozta, hogy a kurdok megtámadása egybeesik a magyar nemzeti érdekekkel. Ennek kapcsán a Néppárt megint fontolgatja Magyarország kizárását a török katonai akciók támogatása miatt. A Mi Időnk Facebook-oldal tüntetést szervez a látogatás időpontjára "Budapest blokádja Erdogan látogatása ellen" címmel. A város több pontján terveznek aznapra demonstrációt, minden elnyomottal szolidaritást vállalva.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport